Pizza cu vinete

de vio_dreams in Pizza, 5 Sep 2013 | 7896 vizualizari

 

INGREDIENTE

pentru blat:

  • 250 gr faina
  • 125 ml apa calduta
  • 2 linguri ulei de masline
  • 4 gr drojdie uscata
  • 1/2 lingurita sare
  • 1/2 lingurita zahar

pentru topping:

  • o vanata subtire
  • 100 gr pecorino romano
  • 2-3 linguri sos pentru pizza
  • 2-3 catei usturoi
  • doua fire patrunjel
  • doua fire busuioc
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza cu vinete:

Taiem vanata felii cat mai subtiri. Le presaram cu sare si le lasam sa se scurga.

Le punem pe grill-ul uns cu doua linguri de ulei de masline si le lasam sa se faca pe ambele parti.

Curatam usturoiul, il pisam si il  amestecam cu sosul. Eu am folosit ketchup facut in casa. Reteta o puteti gasi aici

Pregatim aluatul. Aici gasiti explicatii in imagini pas cu pas. Intindem o foaie rotunda si o punem in tava tapetata cu hartie de copt. Intepam pe toata suprafata cu o furculita ca sa nu se umfle la copt.

Intindem sosul pe toata suprafata.

Radem jumatate din cantitatea de pecorino peste sosul cu usturoi. Pecorino romano este o branza italiana de oaie tare si sarata, ce inlocuieste de multe ori  parmezanul. Daca nu aveti pecorino puteti folosi parmezan, mozzarella, cascaval, chiar si o telemea de oi sarata si bine uscata.

Punem vinetele pe toata suprafata si presaram patrunjelul si busuiocul rupte bucatele.

Radem din nou deasupra restul de pecorino. 

Dam la cuptor pana ce pizza se rumeneste usor pe fund.

Decoram cu frunzulite de busuioc pentru un plus de gust si de culoare si servim.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza cu vinete" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Pizza pizzicata